Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Ήπιο το καλοκαίρι. Συνεχίζεται μια μέτρια μελιτοφορία.

Με ήπιες θερμοκρασίες τελειώνει αυτό το όψιμο καλοκαίρι. Η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 30 βαθμούς Κελσίου για πολύ. Βροχές δεν είχαμε βέβαια κατά το αναμενόμενο, ωστόσο τα μελίσσια αναπλήρωσαν σχεδόν το μέλι που τους πήρα. Αυτές τις μέρες αρχίζουν να ξαναφέρνουν λίγη γύρη και ο γέννα ξανάρχισε. Βρήκα πιο πολύ αβγά παρά ασφράγιστες προνύμφες, πράγμα που σημαίνει ότι είχε σταματήσει η γέννα για κάποιο μικρό διάστημα  μέσα στον Αύγουστο. Τώρα παρατηρώ ότι πετάνε πιο πολύ το πρωί μέχρι τις 9.00 Ίσως είναι πεύκο.

Η κυψέλη Warre αναπτύσσεται πολύ αργά αλλά σταθερά:


Η κυψέλη Πελίας ξαναγέμισε το πλαίσιο 6 που τρύγησα και αρχίζει να στριμώχνεται η γέννα.
Το πάνω μελισσοκομείο έχει ως εξής:



Το κάτω μελισσοκομείο έχει ως εξής:



Για όποιον βλέπει πρώτη φορά αυτά τα σχέδια: Στην κορυφή της σελίδας μπορείτε να βρείτε υπόμνημα που επεξηγεί τα χρώματα και τους συμβολισμούς. Κάνοντας κλικ στις εικόνες μπορείτε να τις μεγενθύνετε και ξανακάνοντας κλικ μεγαλώνει αρκετά για να διαβάσετε τις σημειώσεις κάτω από κάθε κυψέλη.

3 σχόλια:

  1. Αν θέλεις βάλε κάπου στην δεξιά στήλη την δυνατότητα "παρακολούθησης" του ιστολογίου σου ώστε να ενημερωνόμαστε κάθε φορά που κάνεις νέα ανάρτηση.
    Συγχαργτήρια για την δουλειά που κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ Ευάγγελε! Και σε σένα εύχομαι να πάνε όλα καλά.
    Παναγιώτη σ΄ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Υπάρχει ήδη η δυνατότητα παρακολούθησης στο "γίνε μέλος αυτού του ιστότοπου" πάνω από τους αναγνώστες. Πρόσθεσα τώρα και την παρακολούθηση μέσω e-mail αν και δεν κατάλαβα καλά πώς λειτουργεί. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε παρακαλώ ενημέρωσέ με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή