Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Επιθεώρηση Μελισσοκομείου στις αρχές Ιουλίου.

Η Πελίας αναπτύχθηκε αρκετά. Σχεδόν ολοκλήρωσε το κτίσιμο των κηρήθρων και ο πληθυσμός αυξάνει σιγά σιγά.
Να η εικόνα της:

Και επειδή η γλώσσα των σχεδίων μπορεί να μην είναι πολύ οικία σε όλους, ας δώσω και δύο φωτογραφίες των πλαισίων 2 και 4.


Η εικόνα του πάνω μελισσοκομείου έχει ως εξής:


 

Ενώ η εικόνα στο κάτω μελισσοκομείο είναι η εξής:



Για όποιον βλέπει πρώτη φορά αυτά τα σχέδια: Στην κορυφή της σελίδας μπορείτε να βρείτε υπόμνημα που επεξηγεί τα χρώματα και τους συμβολισμούς. Κάνοντας κλικ στις εικόνες μπορείτε να τις μεγενθύνετε και ξανακάνοντας κλικ μεγαλώνει αρκετά για να διαβάσετε τις σημειώσεις κάτω από κάθε κυψέλη.


2 σχόλια:

  1. Πραγματικά πολύ καλή δουλειά!!! Συγχαρητήρια!!!Στην τελευταία μου ανάρτηση σε αναφέρω ,(αν δεν σε πειράζει). http://makribees.blogspot.com/2011/07/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κώστα σ΄ ευχαριστώ. Τιμή μου η αναφορά σου. Μου άρεσαν πολύ οι καταγραφές που μου έστειλες. Συνέχισε το έργο αυτό. Είναι καλό για το μελισσοκομείο σου αλλά και για την έρευνα. Πρέπει να βρούμε ποια είναι η σχέση που συνδέει την ποσότητα του γόνου με τον πληθυσμό 3 εβδομάδες μετά. Αν το κάνανε αυτό κι άλλοι συνάδελφοι, θα μπορούσαμε να έχουμε δεδομένα από πολλές περιοχές ώστε να βγάλουμε συμπεράσματα σχετικά με την μακροζωία της μέλισσας και τους παράγοντες που την επηρεάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή